Úžasné tvarohové pagáče
Pagáče, ktoré si zamilujete
Prečo? Lebo tieto pagáče sú nielen veľmi jednoduché, ale sú aj veľmi chutné. Recept som dostala od svokry, a pravdupovediac, iné pagáče už ani nepečiem. Sú nielen rýchlo spravené (áno, vykrajovať ich treba, ale cvikom je všetko rýchlejšie ;), ale aj výborné. Upečte si ich a uvidíte. Vlastne ochutnáte.
Takže tu je recept:
Suroviny:
350 g hladkej múky
250 g masla
250 g tvarohu
250 g kyslej smotany
1 prášok do pečiva (ja som dala niekedy aj polovicu, zdalo sa mi, že ho tam až moc cítiť)
1 PL soli
1 vajce na potretie pagáčov
Postup:
Všetky suroviny spolu vymiešame a spravíme cesto. Pripravené cesto vyvaľkáme na hrúbku 1-1,5 cm a vykrajujeme pagáčiky. Pagáče ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (alebo na silikónovú podložku na pečenie) a potrieme vyšľahaným vajcom. Môžeme ešte predtým na pagáče spraviť mriežky nožom alebo vykrajovacím kolieskom na tyčinky a až potom potrieť vajcom. Takto pripravené pagáče vložíme do vyhriatej elektrickej rúry na 180 ºC po dobu cca 20 – 25 minút (záleží vždy od rúry ako pečie, preto je lepšie si sledovať pagáče, či už nie sú hotové po tých 20 minútach).
Tak už len dobrú chuť!